Honlapot szeretnél terveztetni a vállalkozásod, egy projekted, vagy a hobbid számára?

Ma már rengeteg, pár ezer forintért vagy ingyenesen is elérhető szolgáltatás van, ahol percek alatt össze lehet kattintgatni egy honlapot. Nyilván ennek is megvan a helye és a célcsoportja a piacon, mert ha nem lenne rá igény, akkor nem fejlődne ennyire ez az irány.

Az instant megoldások olykor segíthetnek, és ha jó kezekbe kerülnek, ki lehet használni a benne rejlő lehetőségeket. De ezek a lehetőségek erősen korlátozottak lesznek és az, hogy mennyire fog profin kinézni a weboldalad, a kiválasztott sablonon fog múlni.

Itt nincsenek egyedi megoldások, nem lesz alkalmas a bonyolultabb feladatok elvégzésére, mint például a nagyobb mennyiségű felhasználó kezelés. Ezért pontosan ismerned kell a céljaidat, mert ez fogja meghatározni a mit, miért, hogyan, mennyiért, mikorra kérdéseket.

Az a cél, hogy a pénzedért valóban a számodra optimális megoldást nyújtsam!

Ha te olyan típus vagy, aki ha valamit csinál, akkor azt rendesen csinálja, hogy legyen értelme és haszna a befektetett erőforrásoknak, akkor elkerülhetetlen felvenned a kapcsolatot egy webdesignerrel.

Sok olyan szempontot kell figyelembe venni a tervezés során, ami szakértelmet kíván. Egy jól felépített, marketing szemlélettel megtervezett, jól konvertáló üzleti weboldal remek eszköz arra, hogy érdeklődőket szerezz, akiket később vásárlóiddá tehetsz!

Az általam tervezett honlapok nem esnek át a teljes fejlesztésen, ezt a részét a munkának másnak kell elvégeznie. Tudok ajánlani több szakembert is a feladatra, amennyiben szükség van rá. A megtervezett és elfogadott weboldal terveket szabványos HTML és CSS kódolással (sitebuild) adom át, ha van rá igény.

Ez nagyban megkönnyíti a fejlesztő munkáját. Ezt bármilyen témájú honlap esetén elvégzem, de vannak olyan honlapok, ahol itt nem áll meg a fejlesztés.

Ha bemutatkozó oldalt szeretnél a szolgáltatásaidról, vagy magadról, ebben az esetben a sitebuild után gyakorlatilag egy működő honlapot kapsz kézhez, ami nem igényel további fejlesztést. Ezek azok a weboldalak, ahol ritkán frissülnek a tartalmak, nincs blog, vagy webshop. Azokat az oldalakat, amiknél a kódolás megáll a sitebuildnél és nem igényelnek további fejlesztéseket, statikus oldalaknak hívjuk.

Azokat az oldalakat, ahol gyakran frissülnek a tartalmak, folyamatos interakció van a látogató és a weboldal között, pedig dinamikus oldalaknak hívjuk (fórumok, portálok, webshopok, blogok).

Hogyan készül el a weboldalad?

  • Emailben küldd el nekem a projekttel kapcsolatos elképzeléseidet, céljaidat!
  • Ez alapján elkészítem az árajánlatot.
  • Ha elfogadod az ajánlatomat, akkor szerződést kötünk. Ebben meghatározzuk a határidőket, a felhasználási jogokat, a fizetési feltételeket (beleértve az előleget is, ami 30% a teljes árból).
  • Részletesen megbeszéljük a weboldal tartalmi elemeit és a funkciókat. Felépítjük a weboldal struktúráját. Minél határozottabb vagy az elképzeléseidet illetően, annál könnyebben és gyorsabban zajlik a közös munka. De akkor sincs baj, ha kicsit bizonytalan vagy! Szívesen segítek feltérképezni a lehetőségeket, a célcsoportod igényeit és a te személyes igényeidet összhangba hozni!
  • Ezután elkészítem az oldal drótvázát, ami vizuálisan bemutatja neked, hogy hogyan fog felépülni tartalmilag a honlapod.
  • Optimális esetben a tervezés megkezdése előtt már rendelkezésre állnak a honlapra szánt tartalmak. Ha mégsem szeretnél ezzel egyedül foglalkozni időhiány miatt, vagy mert másra szeretnél koncentrálni, ezt a feladatot is rám bízhatod!
  • Ezt követően elkészítem a honlapod reszponzív látványtervét, vagyis a webdesignt. Elsősorban a főoldalra koncentrálok, és ez alapján kerülnek megtervezésre az aloldalak.
  • A webdesign elfogadása után, illetve a kért változtatások után elkezdődik a honlap kódolása (sitebuild).
  • A végösszegből fennmaradó 70%-os rész átutalása után továbbítom neked az elkészült webdesignt és/vagy a sitebuildet.

Ha nincs szükséged sitebuildre, csak a látványtervre, vagy fordítva, szívesen vállalok részfeladatokat egy-egy projekten belül! A weboldal látványtervét minden esetben három nézetben tervezem meg: asztali, tablet és mobil nézetben (reszponzív webdesign).

Ez egy optimális folyamata a közös együttműködésünknek, de rugalmasan kezelem a különböző szituációkat. Sürgős munkákra ritkán van kapacitásom, amit nem tudok előre betervezni, így ha ilyen jellegű megkeresésről van szó és nem tudom elvállalni, akkor mindig ajánlok valakit magam helyett, akiben én is megbízom.