Mennyibe kerülnek a szolgáltatások?

Nagyon sok tényezőn múlik egy-egy projekt ára. Ebből adódóan nem tudok általános árat mondani egy munkafolyamatra sem. A projektek változatossága miatt az ár is változik, ezért mindig próbálom az adott projekt költségkeretéhez igazítani az áraimat.

Óradíj alapon vagy fix áron dolgozol?

Általában fix áron dolgozom, így a projekt elején az ügyfél pontosan tudja, hogy mennyibe fog kerülni a weboldala, arculata. Ehhez minél pontosabban fel kell mérnem az igényeket és a célokat, mert csak így tudok személyre szabott árajánlatot adni.

Mennyi előleget szoktál elkérni?

A teljes projekt ár 30%-át szoktam elkérni előlegnek, ami a szerződés aláírását követően kerül kifizetésre. Az összeg fennmaradó 70%-a a projekt lezárásánál kerül kifizetésre, az ügyfél jóváhagyása után. A forrásfájlokat csak ezután továbbítom.

Szoktál vállalni sürgős munkákat is?

A "tegnapra kellett volna" típusú munkákat csak nagyon ritkán szoktam elvállalni, ha megengedi a kapacitásom. Általában jó előre tudom, hogy milyen projekteken fogok dolgozni az elkövetkezendő hetekben, és ehhez van kialakítva a munkamódszerem is.

Egyedül dolgozol, vagy csapatban?

Egyedül tervezek és kódolok. Egyszemélyben végzem el mindazt, amit egy ügynökségnél egy több emberből álló team csinál. Egyrészt kedvezőbb árat tudok így ajánlani, másrészt gyorsabb a kommunikáció. Nem kell hosszú napokat várni egy-egy válaszra.

Hogyan kezdődik el a közös munka?

Fontos, hogy a megbízás elején egyértelműen és világosan lássam a projekttel elérni kívánt célokat. Ez nagy segítség egy munka elkezdésénél. Majd elküldöm az árajánlatot, amit kikalkuláltam. Jóváhagyás esetén szerződést kötünk és indul a projekt.